Елегантен дом от бетон и стомана от Даниел Маршал

Този дом на Remuera от архитекта Даниел Маршал беше финалист на наградите „Дом на годината 2011” със своята палирана материална палитра от предварително леени бетонни панели и стоманени греди

Дизайнерска тетрадка

Внимателно подреждайки този дом на много нива, дизайнът на архитекта Даниел Маршал оставя много място за широка, равна морава, на която децата да играят.

Даниел Маршал обича да говори за това, че архитектурата е „абстрахирана“, което в контекста на този дом в Окланд означава дизайн, който използва най-доброто от наклоненото място, което може да предложи. Един от ключовите стъпки на Даниел беше да премахне оригиналната алея на оригиналния дом и да създаде входен съд на ниво улица, освобождавайки мястото за създаване на голяма, равна морава. Домът е елегантно подреден на три основни нива. Стълбище води от входа надолу към семейната дневна зона, от която се излиза на щедра, слънчева тераса и тревата.

За архитекта

Архитектът от Окланд Даниел Маршал (на Даниел Маршал Архитекти) имаше два дома във финалите на наградата „Дом на годината 2010“ и го последва с този дом в Окланд,
финалист през 2011 г. Домът подрежда стаите си на три основни нива и разполага с палирана материална палитра от предварително леени бетонни панели и стоманени греди.

Освен това той притежава ужасно формална чувствителност: публичните и частните части на дома са дискретно разделени, а дизайнът включва поемането на Даниел на веранда на входа и това, което би могло да се определи като „приемна“, отделна всекидневна с висок таван. горе, което е идеално за напитка след вечеря.

Думи от: Джеръми Хансен. Фотография: Емили Андрюс.

1/10

Гледката от предната поляна изчиства елегантната композиция на дома. Приемната зала е пространството с двойна височина в горната лява част, докато детските стаи са сандвичирани между основната спалня отгоре и дневната отдясно.

2/10

Играейки с представите за викторианските приемни, Даниел създаде отделна всекидневна близо до входа с камина и черен шкаф, който служи като пространство за възрастните, за да се оттеглят след вечеря.

3/10

Семейната кухня, трапезария и дневна са разположени на разделени нива на приземния етаж и се отварят на широка поляна.

4/10

От улицата входът на дома е загадъчен, със стъклена стена, разкриваща само голям бетонен панел отвъд. Старата алея се спускаше надолу по площадката, но един от първите стъпки на архитекта Даниел Маршал при проектирането на новия дом бе да създаде входен съд на ниво улица.

5/10

Поглеждайки назад към кухнята от семейната дневна зона на дома, към стълбите, които се издигат до главния вход на дома. Собствениците се придържат към сглобена цветова гама, съобразена с минималната палитра на материали от стомана и предварително леени бетонни панели на Daniel.

6/10

Гледката от една от детските стаи към басейна.

7/10

Основната спалня е на най-високото ниво на дома, с изглед към пристанището.

8/10

Жилищната зона се отваря към тераса и тревата. Белият шезлонг и тахта са от Charles & Ray Eames.

9/10

Домът е елегантно подреден на три основни нива. Стълбище води от входа надолу към семейната дневна зона, от която се излиза на щедра, слънчева тераса и тревата.

10/10

Домът е елегантно подреден на три основни нива. Стълбище води от входа надолу към семейната дневна зона, от която се излиза на щедра, слънчева тераса и тревата.

Оставете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here