Семейното живеене беше централно в преобразуването на тази вила в Херне Бей

Хубава вила със снимка най-накрая получава шанса да прегърне задния си двор в семеен ремонт, пълен с вибрации

Посреща и поздравява

Felicity Bonham, мениджър за иновации и партньорства, здравеопазване, Саймън Нийл, маркетинг за телекомуникации, Harriet, 9 и Isabelle, 4.

Семейното живеене беше централно в преобразуването на тази вила в Херне Бей

„Щастлива, домашна и удобна“ беше, как го обобщи Фелисити Бонъм, когато запозна интериорния си дизайнер как иска да се чувства в новия си дом. Фелисити и съпругът Саймън Нийл закупиха вилата си в залива Херне в Окланд през 2011 г. и започнаха да се ремонтират в края на 2014 г., ангажирайки Томи Уилямс от Indigo Design, за да помогне за създаването на интериора.

„Вместо да вземем решение за един конкретен стил, като скандинавски или ретро, ​​имахме много думи, свързани с това как искаме да се чувства нашата къща“, казва Фелисити. „Искахме място, където хората да могат да се свържат.“ Цялата къща беше преработена, но основните им цели бяха лесен достъп до задния двор, прилично съхранение и нова кухня.

Какво промениха

Стаите в задната част на къщата бяха частично затворени една от друга, което ограничаваше потока от вътрешността. Двойката искаше да преобразува датата на вилата, като отвори тези пространства и създаде семеен дом с основна спалня (включително баня с гардероб и гардероб), спални за дъщери Хариет и Изабел, стая за игра, основна баня и открит планирайте жилищна площ. Отделна пералня и детска стая за изкуства и занаяти, които ще отворят жилищното пространство, също бяха част от плана.

планиране

Бяха произведени концептуални чертежи, които включваха разрушаване на задната половина на къщата и изграждане на пристройка на по-ниско ниво с директен достъп до задната поляна. След като Томи направи някои промени, плановете бяха финализирани и строителните работи започнаха. Междувременно Томи състави „книжка за гледане“ за Фелисити и Саймън, базирана на това как искат да се чувства къщата.

оформление

Докато беше поставено ново оформление в задната част на къщата, предната част остана почти същата. Единствените промени бяха преместването на единична стена във всяка от трите предни спални и детска стая, за да се направи място за гардероби и по-голям санитарен и гардероб в основната спалня. Основната баня беше направена малко по-голяма и по-луксозна, като я разшири до коридора и преработи като мокро помещение.

Новият етажен план включва централно антре, водещо надолу по дължината на къщата, нещо, което липсваше старата вила, с двойни врати, добавени наполовина - ефективно разделящи старите и новите части на къщата - за да изключите всеки шум от жилищната зона през нощта, Като стъкло обаче, все още има усещане за приемственост и връзка, дори когато вратите са затворени.

Антрето се спуска на няколко крачки към кухнята, трапезарията и фоайето с отворен план, което позволява прекрасен изглед към дневната зона и задния двор от входа. Залата за занаяти на Хариет и Изабел, която лежи отстрани, е идеалното място за тях да играят, рисуват и творят, без да прекъсват възрастните.

Тя може да бъде затворена от салона със стъклена врата от пода до тавана, която се удвоява като покривало за голяма рафт за книги, така че момичетата могат да имат малко уединение, докато все още се чувстват част от общата зона. От жилищното пространство големи стъклени плъзгащи се врати се отварят на защитена палуба, която се спуска към затревена площ. Светлините на тавана и ламелите в стените около палубата позволяват на слънчевата светлина да се подава, като същевременно осигуряват скрининг от съседите.

Последни щрихи

Един от аспектите, които се открояват в този дом, е смелият му начин с цвят. Фелисити и Саймън го посрещнаха в дома си и го използваха, за да направят изявление във всяка стая. Felicity даде образи на Томи, които им помогнаха да ги насочат към окончателния им избор, като лимонено жълтото на суетата на банята.

Рафтовете и шкафовете в помещението за художествени занаяти са Lego жълто, което прави един самотен тревно-зелен стол в същата обстановка още по-привлекателен за окото. В спалнята на Изабел от тавана виси многоцветен полилей, докато в Harriet е висулка с цвят на нефрит, съответстваща на гардероба.

Издръжливите повърхности в кухнята са с неутрални нюанси, с игра на текстура чрез квадратна плочка, лъскава бяла пейка и оцветена в сиво дъбово фурнировано шкафче. Въпреки че Фелисити и Саймън искаха дълъг правоъгълен прозорец в горната част на стената на кухнята, Съветът каза, че не е в съответствие със стила на вилата, затова избраха ред от малки прозорци, напомнящи малки снимки.

В единия край на кухненския остров е създаден надвес с места за сядане - а не отпред, за да не се отделя място от масата за хранене. Цветни пръски привличат интерес към съседния салон, като жълт пожар, съчетан със сапфирен килим.

Зона на комфорт

Друга дръзка особеност е дадото на коридора, боядисано в тъмно сиво. "Вилните зали често са дълги, тъмни и не много широки", казва Томи, "така че не исках да го затварям с нещо твърде драматично като тапет или тъмен цвят, но исках известен интерес." Фелисити казва Томи изведе нея и Саймън от зоната им на комфорт с някои от смелите цветови решения: „Но парчетата, които Томи ни предизвика, са битовете, които сега обичаме най-много.“

Предната част на този дом се съчетава безпроблемно на тази облицована с вила улица, но въпреки това модерният й интериор е един вид - и също толкова домашен, щастлив и удобен, както си въобразяваха собствениците му.

Въпроси от експерти

Какво беше вашето кратко за този проект "> Думи от: Catherine Steel. Фотография: Helen Bankers.

Оставете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here