Новаците самостоятелно преобразуват дома за тухли и плочки на бюджета на обувките

Тухла и керемида от 70-те години на северния бряг на Окланд пропилява морската си гледка и естествената си светлина, докато чифт начинаещи самостоятелни майстори го направят точно на бюджета за обувки

Кой живее тук "> Оригиналният дом

През февруари миналата година, след деветмесечно търсене на много горещ пазар, Бен и Ейми Ренъл спечелиха търга за дом от тухли и керемиди от 70-те години на миналия век в Торбай на северния бряг на Окланд. Кухнята и баните бяха наскоро актуализирани, но оформлението на дома беше типично за епохата, в която е построен, с много малки отделни стаи, които не направиха нищо, за да се възползват от най-добрия актив на имота: морска гледка.

Въпреки че домът е разположен на скромен участък (469 квадратни метра), всеки инч е използваем. „При дългия си лов за къща отново и отново видяхме, че къщите с добър вътрешен и вътрешен поток и очарователни жилищни пространства на открито привличаха по-голям интерес и бяха по-големи в търсенето“, казва Ейми. „Въз основа на това разбрахме, че къщата има потенциал да добавим стойност, без да се налага да правим скъпите части - т.е. кухнята и баните.“

Галерия | 5 снимки
Вижте повече от този дом

ремонт

Бен и Ейми са работили по-голямата част от строежа сами - без значение подвиг с тогавашната двегодишна Исла в теглене и Ейми бременна с Попи. „Баща ми ни помагаше през уикендите и наехме местен строител Лий Бранфорд за ключовите структурни елементи“, обяснява Ейми. С ограничен опит в строителството, Бен гледаше уроците в YouTube за много от проектите, направени от „Направи си сам“, с които той се справи с една ръка.

Ейми признава, че дизайнът е бил органичен процес, който излезе от много вечери, прекарани в мозъчна атака, дебати, консултации и накрая съгласие. Те използваха софтуера RoomSketcher, за да начертаят и преконфигурират своите идеи, да визуализират новите си пространства и да изработят поставяне на мебели.

Преди.

О, 70-те

Къщата имаше някои типични дизайнерски характеристики за 70-те години, но изглеждаха датирани и нямаха характер с изчистения, модерен вид, който Бен и Ейми се опитваха да постигнат, така че трябваше да отидат. Оригиналният кехлибарен стъклен панел от входната врата беше заменен с прозрачно предпазно стъкло, за да позволи на естествената светлина да се наводни. Двойката също изхвърли стария плъзгач и прозорци в полза на съвременните стекери за врати от пода до тавана, за да увеличи максимално обширните гледки навън над залива Хаураки. И тогава се появи недоуменият въпрос на вградените пелети, монтирани над всеки прозорец и външна врата, за да се скрият парапетите на завесите - но повече за това по-късно.

Отворен план

Петмесечният проект за обновяване изцяло преобрази тъмните, поки пространства на всекидневната и входа, като старата антре вече се сля с дневната зона, за да се увеличи максимално площта на пода.

Въпреки че кухнята в стил галера беше наскоро модифицирана, не беше по вкуса на Бен и Ейми, подредбата се почувства разединена и не пасваше добре на съвременния семеен живот. Така след като стената на коридора беше премахната, Бен и Ейми решиха да продължат с разрушаването, като събориха част от стената, която разделяше кухнята от хола, за да създадат безпроблемно пространство с отворена конструкция. Бен свали задната стена на кухнята обратно към нейната рамка, като съсипе гипсокартона, когато откъсна старите плочки. След това той инсталира Aqualine GIB и създаде изпъкналост от офсетни бели плочки на метрото - самоук от урок в YouTube. Бял инженерски камък бар за закуска завърши дизайна на отворения план на двойката.

Структурни проблеми

Оригиналната предна палуба - в комплект с железни парапети и оцветена в сиво дървесина - се оказа, че има някои сериозни структурни проблеми, така че беше благословия в маскировката, че двойката реши да го възстанови, когато го направи.

Подови настилки

Слоевете евтини винилови дъски бяха положени върху горната част на мрачния стар лино в кухнята. Бяха нужни дни труден труд, за да се отстрани залепената лино, която беше залепена. „Премахването на лино беше далеч най-лошата част от ремонта“, спомня си Ейми.

Нов килим беше поставен едва наскоро в хола, но беше непрактично за семейния живот и също така не допринасяше за безпроблемната, отворена визия, която Бен и Ейми споделяха. „Изглеждаше контрапродуктивно да изтръгнем висококачествен, почти нов килим, така че го свиваме и го поставихме в склад, готов за следващия рено проект!“, Смее се Ейми.

След това ламинираните дъски бяха монтирани в цялата жилищна площ. „Подовете от масивно дърво винаги ще имат предимството в дизайна, но ламинатът е толкова практичен, когато имате деца или домашни любимци или под наем“, казва Ейми. „Продуктите, които се предлагат сега са толкова разнообразни и изглеждат страхотно.“ Освен това беше изключително рентабилен, тъй като салонът, кухнята и трапезарията (53 квадратни метра) струваха по-малко от 4000 долара, включително инсталацията.

Палуби и озеленяване

Един от аспектите, които двойката намери предизвикателство, беше дизайна на палубите и градината. „Искахме да създадем неприкосновеност на личния живот, както и да увеличим максимално гледката към морето и вътрешния външен поток“, спомня си Ейми. Решението беше невероятен продукт за скрининг на дървен материал, наречен „Ромб“ от Abodo. „Използвахме го като балюстрада на нашата палуба. Той има ъглов профил, проектиран да позволява светлината и въздушния поток под ъгъл, но осигуряват поверителност, когато се гледа направо, “обяснява Ейми. „В зависимост от това колко далеч разполагате летвите, можете да контролирате размера на поверителността, която искате да постигнете. Освен това е супер стилен и изглежда невероятен. “

Пелате палава

За съжаление, премахването на пелетите в жилищната зона не би било никак лесна задача, тъй като би означавало премахване на целия таван, но двойката беше решена да натисне напред. Въпреки че семейството живееше на място през останалата част от ремонта, те се преместиха с родителите на Бен за 10 дни, когато таванът се спусна, тъй като прахът направи къщата необитаема. Именно на този етап Бен откри, че някой просто е измазал над два слоя фиброкартон, за да направи тавана, а също и окабеляването там не е кодирано. Бен и строителят Лий измазаха тавана, след като електротехник беше присъствал на окабеляването и монтира нови LED светлини.

Аспектът

Преди Бен и Ейми да започнат обновяването си, те не виждаха гледката от кухнята и ненужно голямо антре заемаше голяма част от крайбрежния аспект. „Искахме къщата да се чувства спокойна, функционална и най-важното - искахме новото оформление да извлече максимума от гледките към Ракино“, казва Ейми. „За нас също беше важно, че създадохме естествен поток към северната палуба в предната част на къщата.“ Бързо напред към края на проекта: коридорът и кухнята бяха включени в много по-голяма, планирайте жилищна зона, а домът е визуално свързан с буйната му среда и морето отвъд. „Рено определено беше най-натовареният период от живота ни“, казва Ейми. „Но бихме ли го променили“>

Запазете срещу разхищаването

„С това, че самият Бен върши по-голямата част от строителните работи (между работното време на пълен работен ден), спестихме значително на разходите за труд“, казва Ейми, чиято любов е да търсят сделка или да намерят стари или изхвърлени предмети, които да върнат към живот. също помогна за балансирането на книгите. „И аз обичам да експериментирам и да правя колкото мога повече - правя рамки за разтягане на платно, изработване на рафтове от разфасовки, шиене на калъфки за възглавници и обзавеждане на мебели.“ Що се отнася до шлагерите, Бен и Ейми твърдо са съгласни, че пръскат на външния скрининг на Rhombus заслужаваше инвестицията, отбелязвайки, че са получили толкова много положителни коментари от момента на инсталирането му.

Думи от : Аник Ларкин Фотография : Ема Макдоналд.

Оставете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here