Вижте как тази къщичка в Крайстчърч премина от червената зона към мечтания дом

Тази къщичка в Крайстчърч трябваше да бъде бързо след земетресение и трептене. Сега неговите собственици на изселници с удоволствие го наричат ​​у дома

Посреща и поздравява

Rachael Beeton, и Саймън Рисдън, съветник, плюс черна котка Bagheera.

Вижте как тази къщичка в Крайстчърч премина от червената зона към мечтания дом

Влизайки през вратата на Саймън Бетон и топлото, приканващо вила на Крайстчърч на Рейчъл Рисдън, никога не бихте предположили, че преди близо седем години тя е на прага на срутване. „Къщата беше наклонена“, казва Рейчъл. „Куполите бяха изчезнали. Бихме хвърлили топка към нашата котка и тя ще се търкаля в ъгъл. Яйцата се плъзгат до едната страна на тигана по време на готвене. "

Земетресенията през 2011 г. превърнаха това твърдо наследство в дом от обикновена поправка в цялостно възстановяване и най-лошото беше, че за втори път двойката е разрушила живота си от разломните линии на Кентърбъри. През септември 2010 г. земята под техния тогава дом, стара вила на Avonside, беше счетена за обитаема в резултат на земетресението.

Въпреки че са били травмирани от опита и имат желание да се върнат в родния си Обединеното кралство възможно най-скоро, двойката е обвързана с техния осиновен град чрез условие на тяхното EQC селище, което им попречи да получат парично изплащане. Те решават да закупят друг имот, за да могат да джобни печалбите и да продължат напред, а тази къщичка с персонажи край река Хийткот в листни Бекънъм изглежда като лесна перспектива за оправяне и преобръщане.

Месец по-късно земетресението от декември 2011 г. разруши плановете им. Умерените щети на къщичката им станаха основни, тъй като домът се спусна върху основите му. Един прост проект за пребоядисване и пребоядисване се превърна в тотална реконструкция и двойката се зае с това, което трябваше да бъде дългогодишен процес на застрахователни спорове. „Отнеха 35 проверки и години на преговори, преди да успеем да постигнем споразумение с нашите застрахователи“, казва Рейчъл.

Сега, след като битката е поставена зад тях, Саймън и Рейчъл обичат да живеят в своята съществено възстановена къщичка. Остават само рамката, прозорците и гредите на оригиналната къща - заедно със самата двойка, които са се променили от сърце при напускането.

Разрешение за планиране

По време на продължителните си застрахователни преговори Саймън и Рейчъл продължиха да живеят в влошаващия се дом. Килимът беше с конец, камината неизползваема, а мухълът растеше в студените влажни помещения. Планирането на чисто нов интериор и поддържането на буйната й градина беше много необходима терапия за Рахаел.

„Шест години практикувахме търпение“, казва тя. „Единственото нещо, което ме поддържаше здрава през това време, беше градината. Да бъда навън беше медитация за мен. Прекарах години, планирайки как да издяла тази къща. Аз мерих и мерих, като изписвах помещения и обзавеждане, за да съм сигурен, че този дом, след като бъде ремонтиран, ще бъде идеален за нас. “

Първоначално сайтът е бил разсадник за растения, а огромни дървета са особеност на горските градини. Двойката премахна пет големи, сенчести дървета, за да пусне светлина и сега домът и градината се къпят в слънчево греене през лятото и зимата. До палубите на Kwila се влиза през френски врати от всички жилищни зони, докато родителската спалня се отваря към буйната частна градина, която седи над реката, минаваща от другата страна на улицата.

Въпреки че оформлението на дома почти не се е променило, въпреки че къщата е повече или по-малко преустроена, пренареждането на няколко вътрешни стени създаде лек и ефирен интериор, идеално подходящ за начина на живот на двойката. Премахването на стената между една спалня със спалня и залата бе невъзмутимо за Рейчъл, но тя откри, че трябва да отстоява решително своя избор.

„Моят строител не искаше да премахне разделителната стена“, казва тя. „Той ни посъветва, че домът с три спални ще има по-добра препродажба, но ние сме проектирали тази къща за нас и имаме нужда само от две спални. Исках това пространство да бъде част от зоната за отворено влизане. "

Реконфигурираният коридор и вход придава на дома усещане за простор и светлина, а диванът осигурява допълнително легло за посетители, ако се налага.

Отварянето на жилищните пространства направи този дом перфектен за натоварения социален календар на Саймън и Рейчъл. Двойката споделя любов към музиката и са запалени играчи на карти и шах. „Често имаме приятели за картички и се събираме около масата“, казва Рейчъл. „Като алтернатива може да имаме шахматна игра в движение и ще поставим шахматната дъска на пейката за продължителността на играта.“

От кухнята две широки стъпала водят надолу към зона за хранене, която се отваря към градината. Изложени греди, които първоначално са поддържали рейка тавана в зоната за хранене, са повдигнати и вдлъбнати, за да създадат обем. Прането е скрито скрито в шкаф между кухнята и трапезарията

Светло и бяло

Саймън и Рейчъл споделят сходни вкусове и предпочитат интериор с подреден гръб, така че избирането на топло бяло, тъй като цветът на интериора им беше лесно. "Обичам да използвам бяло и аксесоар, за да добавя цвят", казва Рейчъл.

Широките дървени щори и боядисаните первази подчертават чистите, прости линии на дома. Бялата кухненска дограма от Palazzo Kitchens се допълва от дъбови настилки и обзавеждане по поръчка. Предвид пъргавото и дългосрочно планиране на Рахаел, не е изненада, че тя закупи кухнята през 2012 г. и я съхранява в гаража, заедно с други функции и обзавеждане, които по-късно се използват.

В залата и спалните дебелият килим на купчина е топъл и луксозен. В дневните широката дъска от античен американски дъб е зашеметяваща и функционална. Голяма част от дограмата в целия дом, включително голямата маса за хранене, суетата на банята, рафтовете и нощните кубчета, е направена от дъб. Всички оригинални интериорни врати са запазени, докато реплика от дървена врата на плевнята на открита стоманена пътека отделя банята от коридора (Рахаел видя подобна врата на Houzz и я избра на мястото на вдлъбнатия плъзгач, предложен от техния строител).

Трите висулки на Alex и Corban в златно тонирано стъкло и желязо, които висят в кухнята, повлияха на много от дизайнерския избор на Rachael. „Обичам тези светлини. Те хвърлят топъл блясък и вратовръзка в златото, огледалото, стъклото и стоманата в целия дом. ”Единични глобуси, вдъхновени от оригиналните крушки на Едисън, запалват суетата на банята, докато големи огледала със злато в рамка се отличават както в основната спалня, така и в кухнята.

Място за всичко

Животът след земетресенията се опрости за Рахаел, бивш консултант по пътувания и телекомуникации, и Саймън, съветник. Надзорът и участието в възстановяването станаха тяхната работа на пълен работен ден, но неплатена. Двойката успя да живее в дома си в продължение на близо седем години между труса и евентуалните ремонти, като се движи между пространства и прехвърля имуществото си като щети - и, по-късно, строителни работи - напредва.

„Живеенето минимално, само с необходимост, улесни движението“, казва Рейчъл. Тя се абонира за мантра, възприета от баба й: място за всичко и всичко на мястото си. „Едва ли някога ходим да пазаруваме и сме склонни да купуваме само това, което ни е необходимо“, обяснява Рейчъл. „По този начин няма претрупване и животът е лесен.“

Въпреки че обичат простия живот, Саймън и Рейчъл не се противопоставят на твърдата присадка и прекараха четири седмици в ранните етапи на възстановяването на къщата си, работещи заедно със строителите си, за да пренасят мръсотия, тиня и отломки изпод дома си. Завладяването на бръшляна, който растеше около имота, беше малко по-малко физически взискателен, но се оказа поредната дългосрочна битка.

Намиране на сребърна подплата

Един от възхитите на напълно обновяването, възобновяването и ремонта на този дом, за да се спазят строгите стандарти на строителния код, е, че той вече е здрав, безопасен и топло топъл. „Похарчени са повече пари за това, което не можеш да видиш, отколкото това, което виждаш!“, Смее се Рейчъл. Газова система за топла вода, канализирано газово отопление, полистирол в основите, ретро монтирани прозорци с двоен стъклопакет и подово отопление гарантират, че Саймън и Рейчъл никога няма да прекарат друга зима, носейки планини от дрехи и се увиват в одеяла, за да се стоплят.

В родителската спалня голям вграден гардероб с боядисани врати за плевня е ново допълнение, което, въпреки съветите за обратното, Рейчъл избра да не надгражда до височина на тавана. „Преди съм живяла с високи шкафове и е неприятно да се качвам по стълба, за да стигна до нещата“, казва тя.

В банята оригиналните прозорци бяха заменени с големи рециклирани прозорци на крилото от местен спасителен двор. Ваната с нокът-нокът е обновена и пребоядисана, а двойният душ за дъжд гарантира, че никога няма конкуренция за топла вода. По време на посещение на Сейшелите преди няколко години, Рейчъл беше много завладяна от кръглите чанти, които видя там и така продължи на лов за нещо подобно за новата си баня в къщи. Висулките в индустриален стил от г-н Ralph придават уютен блясък на пространството, а класическите италиански плочки подравняват пода и вграждащия се душ.

„Смятам, че е разумно да тръгнем с качествени, класически фитинги, които ще продължат“, казва Рейчъл. „Лесно е да промените цвета на боята, но не толкова лесно да промените плочките. Трябва да сте сигурни, че избирате дълготрайни фитинги, които няма да датират. “

Галерия | 16 снимки
Вижте повече от дома в Крайстчърч тук

Първата й философия за качество обаче оставя място и за „Направи си сам“ - багажникът за палто в залата например е направен с помощта на перваза и месингови куки, спасени от стария им дом.
Саймън и Рейчъл вече не планират да се върнат във Великобритания и вместо това насърчават семействата си да ги посещават в пристанището на реката си.

"Удивително е как се оказва животът и как ситуациите могат да се променят", казва Рейчъл. "Започнахме да мислим, че ще затворим този дом, но сега има толкова много любов, че приключи, нямаме намерение да напускаме."

Думи от: Ади Шанън. Фотография: Кейт Кларидж.

Оставете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here