Отстъпление на върховете на остров Уайкеке отпразнува кина бах

Джаки и Тим Перо искаха бягство с тясна връзка с природата и традиционно усещане за киви бах. Ето как архитект Вон Маккуари приковал кратката си информация въпреки стръмния, южно разположен сайт

Отстъпление на върховете на остров Уайкеке отпразнува кина бах

- Вон каза, че сме му дали един от най-изчерпателните трупове, които някога е имал. Не разбрахме, че е изчерпателна. Това е първата къща, която съпругът ми Тим и аз - или ние, или заедно - построихме. Когато бях дете, родителите ми изграждаха къщи и се движех доста и израснах със списание „Дом и сграда“, така че винаги съм се интересувал от архитектура и Тим е ландшафтен архитект.

Заедно се интересуваме от дизайн и предполагам, че имахме някои идеи, които искахме да изобразим. Тим, като ландшафтен архитект, знае за кратки и че е важно да поставите всичките си идеи в началото. Вон наистина се представи накратко, той наистина ни изслуша. Приближихме се до него, докато обичахме баха в HOME (декември 2011 / януари 2012), който той проектира в Miro Road.

Това е отстъпление, дом за почивка, къщичка за храсти в известен смисъл. Искахме да се възползваме максимално от естествената среда и тя да бъде място, където семейството може да прекара време заедно. Идеята за традиционен киви бах определено имаше предвид, с препратки като гофрирано желязо.

Ние сме собственик на секцията от около 15 години: тя всъщност е на пешеходна пътека, която се спуска до плажа [в залива Хекеруа]. Спомням си как майка ми говореше за отиване в залива Хекеруа; Заведох децата си там и сега вземаме нашите внуци.

Искахме бахът да се свърже с околната среда. Искахме слънце и гледка към храста, но не бяхме сигурни, че можем да получим и двете, заради южното място, но Вон постигна това. Разговаряхме и с него за солиден къмпинг - идеята, че долу от спалнята прекосявате палубата до банята. Горе, искахме да изглежда почти като апартамент като нашата самостоятелна зона. Семейството може да бъде долу и да има малко независимост.

Вон доста го прикова с първата си концепция. Имаше нещо и разни неща - няколкостотин имейла между нас, - но ние харесахме целия процес на проектиране.

Ние абсолютно обичаме родните птици в долината, връзката с природата, която къщата осигурява и спокойствието на храста. Палубата долу се отваря в храсталака и вие сте точно насред него. Имаме прекрасни гледки и удобни зони за сядане, като седалката на прозореца и вътрешния външен поток. Интериорът от шперплат има много спокойно усещане за него.

Имаме малка поляна с идеята, че в бъдеще бихме могли да поставим палатка за внуците, когато станат малко по-възрастни. Имам зеленчукова градина под къщата и съпругът ми е направил много местни насаждения - той е абсолютно страстен за това; това е творчески израз за него.

Прекрасна лятна къща, а през зимата е много уютна с гореща вана и горелка за дърва - отиваме за уикенда, прибираме се и гледаме сериал по телевизията. Обикновено стигаме до там три от четири уикенда и ще живеем там през лятото и пътуваме.

Няколко месеца след завършването на баха, апартаментът ни в града беше преоблечен, така че решихме да живеем на Waiheke и наистина му се насладихме. Беше толкова спокойно да се приберем в красиво проектираното ни място в храсталака. "

Вон Маккуари от Вон Маккуари Архитекти

Разкажете ни за дизайна.
Това е 70-квадратен метър, тристаен бах на две нива. Долното ниво е по-неформално, донякъде като лагер, със спални кабини, душ и зона за готвене, свързани с централна палуба. Тази палуба и стълбището към горното ниво образуват част от пътеката, която минава през площадката. Бахът създава серия от интимни вътрешни и външни пространства, които взаимодействат с различни части на сайта.

Как успяхте да извлечете най-доброто от мястото на храста "> флора и фауна и нагоре в балдахина на по-големите дървета. Чрез улавяне на гледките и светлината, които всяка област предлага.

Имаше ли предизвикателства?
Сравнително стръмният, южно разположен, храстов сайт. Имаше хубави гледки на юг, но трябваше да се почерпим на слънце от север, заедно с доста сложна кратка, която диктуваше плана. Сайтът има достъп само за крака, така че всичко трябваше да бъде пренесено на ръка или с хеликоптер - теглото на материалите и минимизирането на отпадъците бяха съображения.

Какво Ви е най-удовлетворяващо в проекта?
До къщата се достига пешеходна пътека от път над площадката, а дъното на обекта се свързва с друга пътека, която води надолу към плажа. Свързахме тези пътеки, като го продължим през средата на къщата, което дава на къщата хубава връзка със сайта. И че Тим и Джаки харесват баха си!

Думи от: Джаки Перо. Фотография: Саймън Девит.

Оставете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here