Защо реставрацията на тази вила в Грей Лин е урок в обмисления дизайн

Открийте как Роган Неш умело е насочил тази вила в Грей Лин в нова вълнуваща посока, като я отвори към своя сайт

Защо реставрацията на тази вила в Грей Лин е урок в обмисления дизайн

Проект: Реновиране на вила
Архитект: Роган Неш Архитекти
Местоположение: Грей Лин, Окланд
Накратко: Да коригира погрешно обновяване и да отвори градския обект за неговия потенциал.

Когато тази вила на видна улица в Грей Лин беше в ремонт, минувачите редовно питаха строителите: „Какво става отзад“>

В по-малко обмислени времена това не се е случило. Когато Анди Екин и Пол Боукс купиха вилата преди 10 години, те пренебрегнаха тромавото, чисто ново, несъвместимо разширение, падайки за най-доброто за дома - неговото местоположение и аспект, обърнат към север. Но след десетилетие беше време или да се преместим, или да се справим с неудобния преход, който разширението представи и пропилява използването на пространство, което включваше алея и гараж, които прокарват дължината на сайта.

Архитектите Кейт Роган и Ева Неш са се отличили тук - дават заем не само на своите архитектурни умения, но и дават съвети за устойчиви характеристики на сградата и интериорен дизайн за реновиране, което се чувства съгласувано и завършено.

Влизайки в дома, щедрата оригинална зала на вилата води покрай спалните към новото разширение, където широки стъпала водят до нова галерия, която образува праг между старо и ново. Жилищната зона е напред и вдясно; медийна стая седи зад плъзгаща се врата на цяла височина. Съседна е кухнята, покрита с орехи, която отстъпва в собственото си пространство. Таваните, облицовани с дървен материал, са компресирани и в двете помещения, докато таванът в зоната за дневна-трапезария е повдигнат - утеха към външността.

Външните пространства се разгръщат около западните и северните страни на вътрешната жилищна зона, осигурявайки няколко зони. Първият е може би най-интригуващият - като външно прилепване, стъпвате към вградените места за сядане около камина. Встрани е стъклена врата към басейна, която минава по алеята и гаража. След това има тревист салон и зона за хранене. Много се случва, но при обмислен дизайн постепенно се разкрива много добре разказана история.

Щеше да бъде лесно да се съберат съседите на този градски сайт: вместо това Роган Неш отвори секцията, като покани установените дървета на съседни имоти в обстановката и разшири усещането за пространство. Поверителността не е нарушена - облеклото може да бъде по избор в басейна.

Някои помещения служат за двойни цели - както вътрешният, така и външният живот включват зони за хранене и почивка. Скулптурата съдържа прането и дава на собствениците дискретен достъп до зоната за хранене на открито, когато се забавляват. През зимата, при готвене на вечеря на барбекю, лесно е да извадите вратата и да проверите. Това е дом, който служи от лятото до зимата, за двама или за тълпа.

Галерия | 9 снимки
Вижте повече за обновяването тук

Сега гаражът е разположен на улицата отпред, където му е мястото. Възстановената ограда за пикет не дава никакви намеци за външни дворове или устойчиви характеристики като слънчеви панели и изолация по ръба на плочата. Домът е кредит на улицата - и удоволствие за собствениците му.

Думи от: Джо Бейтс. Фотография: Саймън Девит.

Оставете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here